Bijela knjiga o Bee Networku (Nacrt V1.1)

Sadržaj

1. Uvod
2. Vizija projekta
3. Pojedinosti o projektu

1. Uvod

Bee Network je decentralizirana autonomna organizacija (DAO) organizacija čije su osnovne operacije automatizirano slaganje s pravilima i načelima dodijeljenim u kodu bez ljudskog sudjelovanja.

Imenovanje mreže Bee nadahnuto je konceptom Hive Mind-a preuzetim iz ugledne publikacije Out of Control: Nova biologija strojeva, društveni sustavi i ekonomski svijet Kevina Kellyja. Košnica se uzima kao metafora uma košnice s obzirom na njezinu strukturu: postoji jasna podjela rada u kojoj svaka pojedinačna pčela ima svoju ulogu i odgovornost, a sve zajedno sustavno i spontano rade kako bi osigurale nesmetan rad košnice u odsutnost središnje vlasti. Ovaj ekosustav poznat je i kao distribuirani sustav čija se produktivnost oslanja na tisuće pojedinačnih unosa.

Ovaj samodostatni ekosustav ima sljedeće značajke:

1. Prepoznavanje postojanja pojedinaca i modula u organizaciji: Pojedinci i moduli posjeduju visok stupanj neovisnosti, ali održavaju bliski kontakt jedni s drugima. Neovisnost znači da svaki modul ima vlastitu podjelu rada, a bliski kontakt znači prikladan način komunikacije između povezanih strana.
2. Snažna sposobnost prilagodbe unutar svakog modula: Svaki modul može održavati ravnotežu u odsutnosti središnjeg tijela.
3. Jedinstveni cilj i jedinstvena sposobnost pojedinaca i modula: da bi se ispunili gore navedeni podaci, svaki pojedinac i moduli dijele isti cilj i svaki od njih bi na svoj način pridonio cilju, na primjer, neki samostalno vade med , dok neki samostalno rade kao putokazi.

Organizacijska struktura unutar košnice uključuje maticu i brojne pčele radilice. Pčele komuniciraju (poput informiranja mjesta za vađenje meda) plesanjem. Kad je košnica napadnuta i kada pčela prenese signal, ostatak pčela pridružit će se borbi. Ova vrsta suradnje između pčela čini košnicu cjelovitom organizacijom. Rad pčelinjeg društva temelji se na spontanom doprinosu svakog pojedinca. Iako je snaga svakog pojedinca relativno ograničena, suradnja tih zajedničkih sila mogla bi biti vrlo moćna.

Utjelovljenje uma košnice

Projekt je nazvan Bee Network s našom vizijom da će mreža raditi poput košnice koja će suradnjom spontanog doprinosa svakog pojedinca mreža postati snažna sila i napredovati.

2. Vizija projekta

Glavni tim

Osnovni tim mreže Bee Network sastoji se od vrhunskih stručnjaka koji se bave tehnologijom interneta i blockchaina, stručnjaka za matematiku i kriptografiju i volontera iz zajednice. Ako se želite pridružiti timu Bee Network ili postati volonter zajednice, možete nam poslati svoj životopis na bee@bee.com

Početni razvoj mreže pčela uglavnom financiraju anonimni sponzori, a projekt će i dalje privlačiti daljnja sponzorstva. U međuvremenu smo u tijeku formiranja Bee Network Foundation. Objavit ćemo popis članova temeljnog tima, sponzora i savjetnika nakon uspostave zaklade. Budući da Zaklada i temeljni tim posjeduju 25% od ukupno izdanog Bee-a kao razvojnu nagradu, te će Bee biti dodijeljene sponzorima projekata i daljnjoj izgradnji ekosustava Bee Network.

Bee Network se zalaže za korištenje blockchain tehnologije za uspostavljanje otvorene internetske platforme i ekosustava Dapp (decentralizirana aplikacija). Također ćemo postupno uvoditi mobilne igre, društvene mreže, e-trgovinu i usluge životnog stila s krajnjim ciljem da istodobno promijenimo ulogu svakog korisnika kao potrošača, suradnika i vlasnika vrijednosti platforme.

Faze razvoja korisnika

Faza 1: od 0 do 1 milijun korisnika. Prekretnica od milijun korisnika već je ostvarena.
Faza 2: od 1 do 10 milijuna korisnika. Kako bi se osigurala sigurnost i privatnost Bee Networka i njegovih korisnika, osnovni razvojni cilj faze 2 bit će pokretanje KYC (Know Your Customer) prakse kako bi se osigurala valjanost korisnika. Pored KYC-a, uspostavit ćemo i rad u zajednici koji omogućava članovima zajednice da daju svoje ideje za definiranje temeljnog razvojnog cilja sljedeće faze. Nadalje, tijekom faze 2 također ćemo predstaviti Node i Dapp ekosustav, tako da se rad Bee Network-a stabilno održava interakcijama korisnika unutar ove dinamične zajednice.

Faza 3: od 10 milijuna korisnika do 100 milijuna korisnika. Tijekom faze 3 razvit ćemo tržište za razmjenu vrijednosti Bee Network-a i pokrenuti ga kada razvoj ekosustava Bee Network-a bude zreo i održiv. Korištenjem blockchain tehnologije Bee Network, potaknut će se korištenje i transakcije putem otvorene internetske platforme.

3. Pojedinosti o projektu

Bee Network nova je blockchain inovacija koja pruža gamificirano iskustvo za korisnike koji mogu zaraditi Bee, kripto valutu koju možete rudariti na svom mobilnom telefonu. Igrajući uloge Rudara, Upućivača i Provjerivača, igrači Bee Networka dobit će nagrade u Pčelama. Kako bi Bee učinio vrijednim, Bee Network je posebno dizajniran kao mreža koja se sastoji od istinskih ljudi koja potiče korisnike da razmjenjuju robu, usluge i stručnost u stvarnom životu sa svojim Bee saldom i na kraju uvrštavaju Bee na glavne burze kriptovaluta za trgovanje Bee-om sa fiat novcem.
Ekonomski model Bee Network izgrađen je na sljedećem principu:
i) nova opskrba Beeom postaje 0 kada ukupna baza korisnika naraste na milijardu širom svijeta
ii) Korisnik koji se ranije pridružio trebao bi biti nagrađen bolje od kasnije pridruženih članova
iii) Korisnici s većim doprinosom zajednici bi trebali biti bolje nagrađeni
iv) doprinos koji je dao glavni razvojni tim Bee Network-a trebao bi biti prepoznat i nagrađen v) ukupna ponuda Bee-a ovisi o broju korisnika.

Ukupna opskrba Bee = M + R + V + C kada Bee Network prestane s opskrbom Beeom kad dosegne granicu od milijardu korisnika. M, R i V odnosi se na ukupan broj Beea koje su zaradili svi rudari, referenti i verifikatori prije nego što prestane opskrba. C se odnosi na Bee nagrađen za osnovni razvojni tim Bee Networka, što je 25% (M + R + V). Stoga stvarni iznos ukupne opskrbe Beeom ovisi o ukupnoj aktivnosti korisnika prije nego što Bee Network dosegne oznaku od milijardu korisnika. Budući da su kriptovalute i blockchain još uvijek relativno nove tehnologije s ogromnim potencijalom, ali masovnoj javnosti nepoznate, mi iz Bee Network-a nadamo se da naša aplikacija služi kao koristan alat za edukaciju svih o kriptovalutama. Bee Network je besplatan za preuzimanje i igranje, pa dok uče o kriptovalutama, igrači također imaju priliku biti nagrađeni u rastućoj imovini bez ulaganja iz vlastitih džepova.

Kako djeluje Bee Network?

Tri su glavne uloge u mreži Beea – rudar, preporučitelj i verifikator. Nakon što pritisnete gumb da biste započeli 24-satnu rudarsku sesiju, zaradit ćete Bee s formulom (osnovna stopa) + (osnovna stopa) x 25% x (broj aktivnih rudara u vašem timu za zaradu) u sljedeća 24 sata dok vaša rudarska sesija ne završi. Osnovna stopa za rudare kreće se od 1,6 Beea po satu i smanjit će se za 50% na 0,8 pčela po satu kada ukupna korisnička baza poraste na 100 000 korisnika širom svijeta, a daljnjih 50% smanjuje se na 0,4 Beea po satu kada naraste na 1 milijun korisnika u svijetu, novih 50% smanjeno je na 0,2 Beea na sat kada dosegne 10 milijuna, još 50% smanjeno je na 0,1 Beea na sat kad dosegne 100 milijuna, a na kraju nema nove ponude kada je Bee Network dosegao milijardu korisnika širom svijeta. Dakle, ključevi za zaradu više Beea su rudarenje i upućivanje novih korisnika da se pridruže vašem timu za zaradu što je više moguće kada osnovna stopa ostane visoka.

Rudar

Rudar može zaraditi osnovnu stopu od 1,6 Beea na sat (kao što je gore spomenuto, smanjit će se na 0,8, 0,4, 0,2, 0,1 i 0 u skladu sa rastom korisničke baze) prijavom u aplikaciju svaka 24 sata i klikom na dugme. Za razliku od rudarskih tvrtki, za miniranje beea na pametnom telefonu nije vam potrebna velika količina energije jer ćete automatski zaraditi satnicu po kliku nakon klika na gumb. Svaka sesija rudarenja automatski završava nakon 24 sata, a sve što morate učiniti je otvoriti aplikaciju i ponovno pritisnuti gumb kako biste nastavili zarađivati.

Referrer

Referrer je netko tko pomaže izgraditi zajednicu s pouzdanim članovima. Vrijednost Beea raste kako zajednica raste i što više članova obavlja transakcije roba i usluga sa svojim Beeem. Referrer može uputiti nove rudare da se pridruže vašem timu za zaradu. Za svakog aktivnog člana u svom timu zaradit ćete dodatnih 25% osnovne stope kao svoj referalni bonus. Ako u svom timu za zaradu imate 10 članova i svi oni aktivno rude, zaradit ćete dodatnih 10 x 25% = 250% pčela od vaše osnovne stope. Stoga je ključ zarade više Beea uputiti više novih rudara da se pridruže vašem rudarskom odjelu i podsjetiti ih da se svakodnevno prijavljuju za rudarenje. Na primjer, s obzirom na to da je vaša osnovna stopa 1,6 pčela na sat, uputili ste 10 novih rudara da se pridruže vašem rudarskom timu, a vi i njih 7 danas aktivno rudarite, zaradit ćete na 1,6 (osnovna stopa) + 1,6 x 7 x 25 % (referalni bonus) = 4,4 Beea po satu danas. Napominjemo da ne postoji ograničenje broja novih korisnika koje možete uputiti svom timu za zaradu. Stoga nema limita u referalnom bonusu. Možete zamisliti razliku u zaradi kad ste stvorili tim za zaradu od 200 korisnika.

Verifier (uloga verifikatora bit će pokrenuta tek kad Bee Network bude ušao u fazu 2). Glavni cilj Verifikatora je provjera identiteta članova u njihovoj mreži kako bi se osiguralo da ekosustav Bee Network bude u potpunosti transparentan i pouzdan. Verifikator će u svoj sigurnosni krug dodati provjerene korisnike u svom timu za zaradu. Kad Bee Network uđe u fazu 2, uslijedit će KYC (Upoznajte svog kupca) postupak, svi članovi unutar vašeg sigurnosnog kruga trebali bi proći KYC postupak prije nego što možete trgovati Beeom s robom i uslugom drugih korisnika putem Bee Marketplacea. Dakle, verifikator će samo provjeravati članove koje oni poznaju i imaju dovoljno povjerenja da potvrde njihovu autentičnost kako bi spriječio bilo kakve neetične ili lažne aktivnosti na mreži. Verifikatori mogu zaraditi dodatnih 0,2 pčela x broj provjerenih ljudi na sat prema njihovoj osnovnoj stopi kopanja. Ako verifikator vjeruje da bilo koji član u njihovoj mreži više nije pouzdan, može prijaviti sumnjive članove klikom na gumb „više se ne vjeruje“. Verifikatori koji su prijavili članove za koje je potvrđeno da su uključeni u lažne radnje bit će nagrađeni dodatnim Beeem, s tim da iznos varira ovisno o slučaju.

Igrači mreže Early Bee Network imat će prednost da zarade više pčela jer će osnovna stopa kao rudar biti smanjena za 50% sa 1,6 -> 0,8 -> 0,4 ​​-> 0,2 -> 0,1 -> 0 pčela na sat kada ukupna baza korisnika raste na 100 000, 1 milijun, 10 milijuna, 100 milijuna i 1 milijardu. Stoga je uvijek važno započeti s radom prije nego što se osnovna stopa prepolovi.